Handige camera-app Google Lens nu ook voor iOS

Handige camera-app Google Lens nu ook voor iOS

16 maart 2018 om 10:22
Laatste update: 26 april 2018 om 13:02

De visuele zoekfunctie Google Lens is voortaan ook voor iOS-gebruikers beschikbaar.

Google heeft in een tweet laten weten dat het Google Lens de komende dagen uitrolt naar iOS-gebruikers. Google Lens is een feature die verwerkt zit in de meest recente versie van de Googles Foto's-app. Google Lens gebruikt kunstmatige intelligentie om objecten in foto's te herkennen waarmee je relevante informatie over het object kan opvragen of acties kan ondernemen.

Zo kan Google Lens uithangborden van restaurants en hotels 'lezen' en je reviews, adressen of telefoonnummers voorschotelen. De functie kan je ook automatisch informatie geven over bloemen, dieren, boeken, monumenten en het digitaliseert tekst op een visitekaartje tot een contactpersoon in je adresboek. Om Google Lens te gebruiken moet de taal op je apparaat op Engels ingesteld staan.  

Wifi-naam

Google Lens kan je ook helpen om automatisch verbinding te maken met een wifi-router door een foto te nemen van het SSID-stickertje achter op de router. De telefoon maakt dan meteen met het wifi-netwerk verbinding zonder handmatig de SSID-code in te vullen. Of dat laatste ook door iOS ondersteund wordt, is nog niet bekend.

Mocht je het Google Lens-icoontje in de Google Photos-app op je iPhone niet kunnen vinden, dan moet je nog even geduld hebben. Google rolt de feature geleidelijk uit naar gebruikers.

Download ook onze Bright-app.

Lees meer over:

Deel via