Duolingo leert je gratis de Klingon-taal

Duolingo leert je gratis de Klingon-taal

15-03-2018 17:02 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Dankzij taalcursusapp Duolingo spreken Star Trek-fans voortaan binnen de kortste keren vloeiend Klingon.

Met zo'n 200 miljoen cursisten is Duolingo is één van de grootste op het gebied van taalcursussen. Duolingo biedt vanaf nu ook gratis een cursus aan waarmee je de taal van de Klingons uit Star Trek kan leren.

Op dit moment kan dat alleen nog via de Duolingo-website maar op een later tijdstip zal het ook met de Android- en iOS-apps kunnen. Het is overigens niet de eerste 'vreemde' taalcursus die Duolingo aanbiedt. Je kan ook Esperanto en High Valyrian uit de tv-serie Game of Thrones leren.

Vrijwilligers

Duolingo-cursussen worden samengesteld door vrijwilligers via het Duolingo Incubator-programma. Vrijwilligers worden gescreend door experts op hun specifieke taalvaardigheden voordat ze mogen bijdragen aan een nieuwe taalcursus. Dat maakte het wat lastiger om een Klingon-taalcursus aan te bieden. Het aantal mensen op aarde dat vloeiend Klingon spreekt, is beperkt.

Uiteindelijk vond Duolingo enkele Star Trek-fans die de taal vloeiend beheersen. Technisch bleken er ook enkele aanpassingen gemaakt te moeten worden, omdat Klingon apostrofs midden in woorden gebruiken, wat voor geen enkele aardse taal geldt. De Duolingo-software moest daarvoor speciaal worden uitgebreid.

Gratis naar scifi-film Ready Player One

Tijdens Bright Night op 27 maart in Hilversum hebben we een exclusieve vertoning van de nieuwe scifi-film Ready Player One. Wil jij er gratis bij zijn? Meld je dan snel aan.