Deze oordoppen filteren gesnurk weg

Deze oordoppen filteren gesnurk weg

14-03-2018 18:11 Laatste update: 26-04-2018 13:02
Author profile picture

Floris Poort

Ex-Nokia-technici maken speciale oordopjes die snurkgeluiden herkennen en ze blokkeren. Ze zijn gemaakt om hele nachten in te hebben.

Noise-cancelling koptelefoons zijn zo effectief dat je ze eigenlijk ook wel in bed zou willen dragen. Helaas slaapt het nogal lastig met zo'n hardplastic oorwarmer op, maar gelukkig zijn er nu ook oordopjes met noise-cancellation. Sterker nog: ze zijn er specifiek voor een ongestoorde nachtrust.

De QuietOn-oordopjes zijn ontwikkeld door audio-experts die eerder voor Nokia werkten. Hun doel is simpel: oordopjes maken die geluid een stuk beter tegenhouden dan ouderwetse dopjes van foam. Een eerste versie verscheen in 2016 al, het nieuwe model is kleiner en toegespitst op slapen.

Piepklein

De nieuwe QuietOn-dopjes zijn inderdaad piepklein: ze steken totaal niet uit het oor en zijn zo niet tot last wanneer je op een kussen ligt. De dopjes hebben noise cancellation die speciaal is afgestemd op het geluidsspectrum van snurkgeluiden. Ook andere geluiden worden buiten gehouden, en ondanks het kleine formaat hebben de dopjes een batterijduur van 20 uur.

Niet voor muziek

De oordopjes zijn niet geschikt voor muziek. De enige andere optie is het doorlaten van extern geluid, met een tik op de zijkant. Wie QuietOn op Indiegogo vooruitbestelt, betaalt 129 dollar. De oordopjes worden in oktober geleverd. Ze gaan uiteindelijk 239 dollar kosten. De benodigde 50.000 dollar is al driedubbel binnen, met nog twee maanden op de klok.

Bose

Onlangs presenteerde Bose vergelijkbare oordopjes speciaal voor tijdens het slapen. Die 'sleepbuds' laten kalmerende geluiden horen. Bose verkocht via crowdfundsite IndieGogo een beperkte voorraad van prototypes van deze oordopjes.

Lees ook:

Bright Stuff: Apple AirPods

Sony's draadloze oordoppen laten bewust geluid door

Like Bright op Facebook voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s