Fitbit lanceert goedkope smartwatch

Fitbit lanceert goedkope smartwatch

13-03-2018 14:48 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Fitbit brengt in april de betaalbare smartwatch Versa op de markt.

Fitbit heeft vandaag de nieuwe smartwatch Versa en de fitnesstracker Ace gepresenteerd. De Fitbit Versa is met zijn prijs van 200 euro goedkoper dan zijn voorganger Ionic (350 euro). De Versa heeft een metalen behuizing met rondere hoeken dan de Ionic. Het nieuwe horloge is 11,2 mm dun - vergelijkbaar met de Apple Watch Series 3 - en heeft een 1,34 inch lcd-touchscreen. De Versa heeft in tegenstelling tot de Ionic geen gps-sensor ingebouwd. Hij heeft wel een hartslagmeter en is waterdicht tot 50 meter diepte.

De Versa gaat volgens Fitbit vier dagen mee op een volle accu. Gebruikers van Android-smartphones kunnen vanaf het horloge direct reageren op binnenkomende notificaties van nieuwe berichten met een reeks zelf ingestelde antwoorden. Deze feature werkt nog niet in combinatie met iPhones. De Versa biedt naast het tracken van activiteiten ook een functie waarmee vrouwen hun menstruatiecyclus kunnen bijhouden.

De Fitbit Versa is vanaf april te koop voor 200 euro en is verkrijgbaar in zwart, grijs en roségoud.

Fitnesstracker voor kinderen

Fitbit kondigde ook zijn eerste activitytracker gericht op kinderen aan. De waterdichte polsband Fitbit Ace houdt stappen, activiteiten en slaapgedrag bij. De Ace is vanaf eind mei te koop in blauw en paars voor 100 euro.

Verloren marktaandeel

Met de nieuwe apparaten hoopt Fitbit een groter publiek te bereiken om zo zijn verkoopaantallen op te krikken. Fitbit verloor vorig jaar zijn koppositie op de wereldwijde wearablesmarkt aan Apple, dat met zijn Apple Watch een marktaandeel van 15,3 procent haalde.

Fitbit staat op de derde plaats met 13,3 procent marktaandeel. In 2016 was het bedrijf nog marktleider.

In 2016 testte fitgirl Anne de Fitbit Blaze in Bright TV:


Volg Bright ook op YouTube