Siri antwoordde beter in 2010 dan in 2018

Siri antwoordde beter in 2010 dan in 2018
12 maart 2018 om 12:13
Laatste update: 26 april 2018 om 13:02

In een demo-video uit 2010 antwoordde Siri op vragen waar het nu het antwoord schuldig op moet blijven.

Met de opkomst van Amazon Alexa en Google Assistant staat Apples spraakassistent Siri onder druk. Toen Apple de technologie in 2010 kocht en in oktober 2011 integreerde in de iPhone, liep de virtuele assistent nog voorop. Maar inmiddels is Siri aan alle kanten ingehaald. Dat bleek ook bij de lancering van de slimme speaker van Apple, de HomePod. Over het geluid zijn alle recensenten zeer te spreken, maar voor een slimme speaker is de HomePod nog behoorlijk beperkt.

Demo uit 2010

Dat Siri de laatste jaren stil heeft gestaan, blijkt ook uit een test van blogger Nick Heer. Hij pakte de eerste demovideo van Siri uit 2010 erbij en stelde dezelfde vragen. Wat bleek: op de meeste vragen gaf Siri een slechter antwoord dan destijds. Zo bleek het bijna onmogelijk om via Siri een tafel te boeken bij een restaurant of om een overzicht te krijgen welke evenementen dit weekend in de buurt plaatsvinden. Dit terwijl de demo-Siri hier nog vlekkeloos op wist te antwoorden.


Andere locatie

De enige opdracht waarbij Siri wel hetzelfde reageerde, was "Take me drunk I’m home" [sic]. Siri antwoordde door een telefoonnummer van een taxi voor te stellen.

Wel is het zo dat Heer de test deed in het Canadese Calgary en niet in Silicon Valley, zoals het origineel. "Maar het is acht jaar sinds de video [...] Je zou toch denken dat het toch op z'n minst even capabel zou zijn dan toen Apple Siri kocht", schrijft hij.

Bedenker ontevreden

Ook Siri's mede-oprichter Norman Winarsky is verbaasd over wat Siri allemaal nog niet kan. "Ze zijn waarschijnlijk op zoek naar een perfectieniveau dat ze niet kunnen krijgen."

Kijk ook: Waarom Siri achterloopt op Amazon Alexa en Google Assistant.

Bekijk ook onze review van de HomePod


Volg Bright op YouTube

Lees meer over:

Deel via