Twitter verwijdert populaire humor-accounts

Twitter verwijdert populaire humor-accounts

12-03-2018 09:44 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Twitter heeft enkele accounts met honderdduizenden volgers verwijderd omdat ze in strijd met het anti-spambeleid handelden.

Twitter heeft vorige week minstens negen populaire accounts verwijderd, waarvan sommige honderdduizenden of miljoenen volgers hadden. Dat meldt Buzzfeed. Zo werden onder andere de accounts @Dory (2,4 miljoen volgers), @commonwhitegirl (1,1 miljoen volgers) en @girlposts (9,9 miljoen volgers) verwijderd. De accounts twitteren andermans grappen alsof het hun eigen grappen waren, zonder bronvermelding.  

De reden voor de verwijdering was dat de accounts in strijd met het anti-spambeleid van Twitter handelden. Ze krikten kunstmatig het aantal retweets op.  

Nep-viral

Een aantal accounts stond bekend als 'tweetdeckers'. Dat is een manier om via de Tweetdeck-software groepen elkaars tweets te retweeten om zo een bericht 'viral' te laten gaan. Twitter bevestigt dat het accounts heeft verwijderd, maar wil niet op individuele accounts ingaan. Wel heeft de dienst in januari actie ondernomen zodat het niet meer mogelijk is om in Tweetdeck met één klik een bericht met meerdere accounts te retweeten. 

Lees ook:

Nepnieuws sneller rond op Twitter dan echt nieuws

Zo gebruik je Twitter anoniem

Volg Bright ook op Twitter