Android Wear heet voortaan Wear OS

Android Wear heet voortaan Wear OS

15-03-2018 18:01 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Google heeft zijn Android Wear-software voor wearables hernoemd tot Wear OS. Dat moet duidelijker aangeven dat iOS ook wordt ondersteund.

Google heeft de naamswijziging en het nieuwe logo doorgevoerd op zijn website. De naam 'Wear OS by Google' moet het voor iPhone-gebruikers duidelijker maken dat zij ook gebruik kunnen maken van fitnesstrackers en smartwatches met de Google-software, niet alleen mensen met Android-toestellen. "In 2017 gebruikte een op de drie Android Wear-gebruikers het systeem in combinatie met een iPhone", aldus Google.

Bestaande Android Wear-apparaten en de bijbehorende apps krijgen de komende tijd updates waarmee de nieuwe naam en het nieuwe logo worden ingevoerd. Er zijn meer dan vijftig verschillende wearables met het systeem op de markt, maar een groot succes zijn ze nog niet. 

Apple Watch op 1

Onlangs bleek dat Apple met zijn Apple Watch de grootste is op de wearable-markt, gevolgd door Fitbit, Xiaomi, Garmin en Huawei. Opvallend is dat Apple met een volwaardige smartwatch de koning van de wearables is, terwijl de andere partijen in de top 5 het voor het grootste deel moeten hebben van de goedkopere fitnesstrackers.

Lees ook:

Android Wear is op Kickstarter nog springlevend

Grafrede voor mijn lieve Pebble-smartwatch

Bekijk ook onze review van de Skagen-smartwatch Falster:


Volg Bright ook op YouTube