'Apple komt met betaalbare MacBook met beter scherm'

'Apple komt met betaalbare MacBook met beter scherm'

12-03-2018 09:45 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Apple brengt mogelijk dit jaar een betaalbare MacBook met een 13 inch retina-scherm op de markt.

In 2015 bracht Apple de 12 inch MacBook op de markt. Het moest de vervanger worden van de goedkopere MacBook Air, die zijn leven begon in 2008. Maar de MacBook duwde de MacBook Air niet uit de schappen, ondanks dat de MacBook Air technologisch achterloopt.

De ooit zo revolutionair dunne en lichte MacBook Air is de laatste jaren nauwelijks van binnen of van buiten geüpdatet. Toch is het nog steeds één van de lichtere laptops op de markt. Bovendien kost hij 1100 euro. Dat is 400 euro goedkoper dan het instapmodel van de MacBook. Naast de gunstige prijs heeft de MacBook Air een tijdloos ontwerp en is hij licht en dun. Daardoor blijft hij goed verkopen. Maar daar kan dit jaar verandering in komen. 

13,3 inch retina-scherm

Volgens de Taiwanese krant Digitimes zou Apple binnenkort een Retina MacBook met een prijs die vergelijkbaar is met de huidige MacBook Air, of net iets hoger ligt, willen lanceren. Dat betekent mogelijk het einde van de MacBook Air-lijn. De nieuwe 13,3 inch MacBook-schermen zouden dezelfde resolutie hebben als die van de MacBook Pro (2560 bij 1600 pixels). Digitimes baseert zich op bronnen binnen leveranciers.

LG Display zou de schermen voor de nieuwe MacBooks in april leveren, zodat de productie van de nieuwe betaalbare MacBook in mei of begin juni zou kunnen starten. 

'Ook nieuwe iPads'

Intussen zijn er volgens Digitimes ook al componenten voor een nieuwe, goedkopere 9.7 inch iPad geleverd. Die iPad zou in de komende maanden op de markt komen, later dit jaar gevolgd door een nieuwe iPad Pro.

Bekijk onze review van de iPad Pro:

Volg Bright op YouTube