Afpersingsmails dreigen met 'masturbatiefilmpje'

Afpersingsmails dreigen met 'masturbatiefilmpje'

11-03-2018 21:54 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Een nieuwe oplichtingsmail dreigt een masturbatiefilmpje van de ontvanger naar diens contacten te sturen, als er geen 500 euro wordt overmaakt.

Het mailtje begint zo: "Ik wil niemand veroordelen en ik denk niet dat het verkeerd is om jezelf van tijd tot tijd te bevredigen, maar als je naasten hier getuige van zijn is dit natuurlijk een grote schande."

De verzender claimt een virus te hebben geïnstalleerd op de computer van de ontvanger. Hij zou opnames in bezit hebben waarop te zien is dat de ontvanger porno kijkt en zichzelf bevredigt. Ook zegt hij toegang te hebben tot alle contacten. De gedupeerde zou binnen vijf dagen 500 euro over moeten maken anders zou het filmpje worden verspreid.

De Fraudehelpdesk heeft tientallen meldingen binnengekregen van mensen die het mailtje hebben ontvangen. Directeur Fleur van Eck zegt tegen RTL Nieuws dat het slechts een fractie is van het echte aantal gedupeerden. Een deel van de e-mails is persoonlijk aangeschreven, wat het extra verontrustend maakt. Of er mensen zijn die geld hebben overgemaakt, weet ze niet. Ze heeft ook geen idee of de oplichter inderdaad beelden in handen heeft. Ze raadt in elk geval af te betalen. "Het is shocking. Enige dat wij kunnen adviseren is: niet betalen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s