Nederlands bedrijf scoort weer met rugtas op Kickstarter

Nederlands bedrijf scoort weer met rugtas op Kickstarter

11-03-2018 21:59 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Het Rijswijkse XD Design heeft succes op Kickstarter met de opvolger van zijn populaire Bobby-rugtas.

De Bobby Urban is voorzien van een slot waarmee je de tas aan een stoel of tafel vast kunt ketenen: handig voor de zzp'ers die hele dagen in koffietentjes werken. XD Design hoopt op een nieuw verkoopsucces. De normale Bobby-rugtas is wereldwijd meer dan een half miljoen keer verkocht, vertelde retailmanager Shirley Akkerman eind vorig jaar tegen RTL Z. 

De Bobby's hebben één ding gemeen: ze zijn diefstalproof. Dat komt doordat het materiaal bestand is tegen messen, de ritssluitingen verborgen zitten en er tal van geheime vakjes zijn. Ook bij de Bobby Urban is dat niet anders.

Cijferslot

De grootste verandering is het aluminium cijferslot aan de bovenkant. Met het slot maak je de rugtas dicht en het fungeert tegelijkertijd ook als handvat om de tas te dragen. Ook kun je de rugtas via het slot aan objecten vastmaken, zoals een fiets, bankje of stoel. 

De rugtas heeft een maximuminhoud van 27 liter en er zijn vakjes voor onder andere je laptop (tot 15 inch), tablet (tot 13 inch), telefoon en klein objecten als pennen en visitekaartjes. Ook aan de buitenkant vind je een vakje met daarin een houder voor je sleutels. Aan de zijkant van de rugtas is ruimte voor een waterflesje. Indien je nog meer spullen wilt meenemen is er een verwijderbaar net beschikbaar. Daarmee creëer je een houder voor bijvoorbeeld je helm of voetbal.

Vakje in schouderband

Een handige optie van de Bobby Urban is het vakje in de schouderband. Daar kun je bijvoorbeeld je ov-chipkaart in stoppen, zodat je tijdens het reizen altijd snel toegang hebt tot één van je meest gebruikte kaarten. Het vakje is voorzien van een metalen plaatje en daardoor beschermd tegen rfid-skimmen.

De tas is waterafstotend, weegt een kilo en komt voorlopig alleen in de grijze variant beschikbaar. Hij kost 80 euro inclusief verzendkosten naar Nederland. Al over twee maanden zou de Bobby Urban bij kopers worden geleverd. 

XD-Design heeft zijn financieringsdoel op Kickstarter al ruim gehaald: in plaats van de benodigde 50.000 euro is er al 130.000 euro in de rugtas geïnvesteerd. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s