'Netflix onderhandelt met Obama's over serie'

'Netflix onderhandelt met Obama's over serie'

09-03-2018 09:11 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Oud-president Barack Obama onderhandelt met Netflix over het maken van een eigen serie voor het bedrijf.

Obama zou samen met zijn vrouw Michelle exclusieve video's gaan maken voor de streamingdienst. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, maar al wel in een vergevorderd stadium, schrijft The New York Times op basis van bronnen rond de deal. De shows zouden als belangrijkste doel hebben om inspirerende verhalen voor het voetlicht te brengen.

Obama zou niet van plan zijn Netflix als podium te gebruiken om kritiek te uiten op zijn opvolger Donald Trump. Maar met de bijna 118 miljoen leden die Netflix wereldwijd heeft, voegt Obama een grote groep toe aan mensen die hij al bereikt via sociale media. Obama heeft 101 miljoen volgers op Twitter en ruim 55 miljoen likes op zijn Facebookpagina.

Miljoenen voor grote namen

Hoeveel de Obama's betaald zouden krijgen voor de Netflix-show is onbekend. Volgens de krant verleidde Netflix producer Ryan Murphy onlangs met een bedrag van 300 miljoen dollar voor vijf jaar tot een overstap, maar hij is dan ook een van Hollywood's meest gewilde tv-makers. 

Netflix wist ook de gestopte talkshow-host David Letterman tot een comeback over te halen met een flinke zak geld. Volgens Vanity Fair kan hij twaalf miljoen dollar bijschrijven voor het maken van een zesdelige interviewserie. De eerste gast van de show, getiteld My Next Guest Needs No Introduction: juist. Barack Obama.

Miljarden voor nieuwe series

Hoe duizelingwekkend ook, de bedragen horen bij de ambities van het Amerikaanse bedrijf dat dit jaar zo'n 700 eigen films en series wil maken. Daarvoor is een bedrag van maar liefst 8 miljard dollar beschikbaar.

Om dat allemaal te kunnen uitgeven, moet er uiteraard ook geld binnenkomen. Netflix verhoogde daarom vorig jaar de prijzen voor abonnementen met 1 of 2 euro per maand.

Lees ook:

Netflix werkt aan eerste Nederlandse Original-serie