EU: terreurberichten moeten binnen uur offline

EU: terreurberichten moeten binnen uur offline

2 maart om 12:07
Laatste update: 26 april om 13:02

Techbedrijven als Facebook en Twitter moeten van Brussel binnen een uur na publicatie terroristische propaganda verwijderen.

​Dat staat in een reeks aanbevelingen van de Europese Commissie. Het is een eerste stap naar wetgeving, maar de socialmediabedrijven worden nu al gevraagd zich eraan te houden en te rapporteren over hun voortgang. De Europese Commissie gaat ondertussen ook 'monitoren' of Facebook en andere bedrijven snel genoeg stappen zetten.

Automatische detectie

Brussel wil ook dat de bedrijven 'automatische detectie' van terroristische content implementeren. Als ze hebben uitgevonden wat de beste methode is, worden ze verzocht deze informatie te delen met andere socialmediaplatforms. Voldoen aan de '1 hour-rule' wordt nog een hele klus. Google bijvoorbeeld, bekijkt op dit moment 98 procent van de gerapporteerde video’s binnen 24 uur, schrijft de Financial Times

In september presenteerde de Europese Commissie al globale richtlijnen voor het bestrijden van illegale content. De aanbevelingen die gisteren gepubliceerd zijn maken de wensen van de Commissie een stuk formeler en verhogen de druk op techbedrijven flink.

Lees meer over:

Deel via