Amazon-bezorgers fotograferen afgeleverde pakketten

Amazon-bezorgers fotograferen afgeleverde pakketten

2 maart om 11:33
Laatste update: 26 april om 13:02

Amazon-bezorgers sturen voortaan foto's van waar ze pakketjes hebben neergezet.

Amazon heeft in de VS in alle stilte een nieuwe dienstverlening toegevoegd bij het bezorgen van pakketten, waarmee het aan klanten wil aantonen dat een pakketje is afgeleverd. De bezorgers nemen een foto van de precieze locatie waar zij het pakketje hebben neergezet, bijvoorbeeld achter de plantenbak naast de voordeur.

Amazon-klanten kunnen bij hun bestelling instructies meegeven waar de bezorger het pakket achter moet laten in het geval er niemand thuis is.  De foto wordt meegestuurd met het bericht van aflevering, zodat de ontvanger niet alleen weet dat het pakketje afgeleverd is maar ook precies waar. Het 'Photo On Delivery'-programma is ook voor Amazon zelf een visuele bevestiging dat de bezorger het pakket heeft afgeleverd.

Het programma bestaat al een maand of zes, maar Amazon heeft recentelijk zijn apparatuur en software geüpdate zodat alle Amazon-bezorgers foto's kunnen nemen. Overigens is het programma momenteel nog beperkt tot een aantal Amerikaanse steden.

Privacy

Amazon-klanten kunnen hun privacy waarborgen door via hun account de optie van het nemen van foto's van bezorgde pakketjes uit te schakelen. Standaard staat die optie voortaan aan.

Deze week werd bekend dat Amazon het bedrijf Ring, maker van slimme deurbellen en beveiligingscamera's, overneemt. De technologie van Ring wil Amazon gebruiken om klanten op afstand hun voordeur voor bezorgers open te laten doen, zodat zij hun bestellingen binnen kunnen neerzetten. Amazon werkt ook al jaren aan bezorgdrones.

Lees ook:

Amazon koopt maker slimme deurbel Ring voor 1 miljard

Amazon werkt aan zelfvernietigende drone

Amazon wil speciale torens voor bezorgdrones

Lees meer over:

Deel via