Telefoonverslaafd? Light Phone 2 kan net genoeg

Telefoonverslaafd? Light Phone 2 kan net genoeg
2 maart om 13:11
Laatste update: 26 april om 13:02

Light Phone 2 is gemaakt om zo min mogelijk gebruikt te worden, maar hij kan wel net wat meer dan zijn voorganger.

De eerste Light Phone was het toppunt van minimalisme, zowel in vormgeving als in functies. Met de simpele telefoon kon je alleen bellen en eventueel negen telefoonnummers opslaan. De nieuwe Light Phone 2 heeft nog steeds het minimalistische ontwerp, maar precies genoeg functies om aantrekkelijk te zijn als tweede telefoon.

De nieuwe Light Phone heeft nu een verlicht e-ink touchscreen en ondersteunt 4G-verbindingen. Ook kan de telefoon sms'en inclusief automatische reacties en zit er een alarm op. Daarnaast overweegt de ontwikkelaar functies zoals een simpele kaartenapp, muziek, weer, een rekenmachine of het oproepen van bijvoorbeeld een Uber.

Bewust simpel

Apps voor e-mail, sociale media, nieuws, een browser en dingen met advertenties worden bewust niet voor het toestel ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de Light Phone 2 alle cruciale functies van een smartphone heeft, zonder alle afleiding, tijdsintensieve apps en andere aandachtsvragers. Wel de lusten, niet de lasten.

Het strak ontworpen toestel draait op een zwaar aangepaste versie van Android, gaat zo'n 80 gram wegen en wordt zo'n 6,5 tot 7,5 millimeter dik. Wie het toestel op Indiegogo steunt, betaalt 250 dollar. Uiteindelijk moet hij 400 dollar gaan kosten. De levering is pas in april 2019.

Nokia 8110

Daarmee is de Light Phone 2 wel een stuk duurder dan de pas aangekondigde Nokia 8110. Ook die telefoon is bedoeld als tweede toestel, met genoeg apps maar niet te veel. De 'banaantelefoon' van Nokia is vanaf mei te koop voor 79 euro.

Volg Bright op YouTube

Lees meer over:

Deel via