'Instagram wil belfunctie lanceren'

'Instagram wil belfunctie lanceren'

2 maart om 07:24
Laatste update: 26 april om 13:02

Instagram zou de mogelijkheid om te videobellen willen toevoegen. Dat blijkt uit de broncode van de app.

Voor de nieuwe belfunctie doken bewijzen op in de broncode van de Android-apps van Instagram en Instagram Direct, meldt Techcrunch. Het gaat om knopjes en bestanden met de woorden 'Call' en 'Video Call'. Er zijn vaker nieuwe functies in Instagram op die manier korte tijd voor de lancering uitgelekt. Een Instagram-woordvoerder weigerde commentaar op de vondst, schrijft Techcrunch.

Door videobellen toe te voegen zou Instagram, eigendom van Facebook, opnieuw een functie krijgen die al langer bij concurrent Snapchat beschikbaar is. Eerder kopieerde Instagram met succes de populaire Stories-functie van Snapchat. Instagram Stories had in november 2017 al meer dan 300 miljoen gebruikers en zou daarmee Snapchat Stories hebben ingehaald. 

Facebook biedt sinds 2013 al bellen aan in zijn eigen chatapp Messenger, waaraan in 2015 ook videobellen werd toegevoegd. De belfuncties van Messenger worden maandelijkse door ruim 400 miljoen mensen gebruikt, meldde Facebook in januari 2017. Instagram voegde vorig jaar ook een functie om te livestreamen toe.

Snapchat en Vero

Concurrent Snapchat kreeg de laatste tijd te maken met woedende gebruikers na een update die de interface van de app veranderde. Dat leidde tot grote irritatie bij honderdduizenden gebruikers. Snapchat belooft de interface met een nieuwe update binnenkort weer aan te passen.

De afgelopen dagen kreeg het reclamevrije Instagram-alternatief Vero er honderdduizenden nieuwe gebruikers bij, maar of Vero echt een serieuze concurrent van Instagram kan worden, valt te bezien. Sommige nieuwe Vero-gebruikers wilden al snel weer opzeggen vanwege de omstreden oprichter van de app, maar verwijderen van accounts blijkt nog niet direct mogelijk. 

Volg Bright op Instagram voor een blik achter de schermen.

Lees meer over:

Deel via