Wachttijd vervangen iPhone-batterij loopt op

Wachttijd vervangen iPhone-batterij loopt op

1 maart om 15:01
Laatste update: 26 april om 13:33

De wachttijden voor het vervangen van de batterijen in sommige iPhone-modellen lopen flink op, ook in Nederland.

Eind 2017 moest Apple diep door het stof nadat was uitgekomen dat het oude telefoons bewust langzamer maakte indien de batterij minder goed functioneerde. Naast excuses kwam er een korting op het vervangen van de batterij vanaf de iPhone 6, dus ook voor de iPhone 6S en 7. Daar wordt flink gebruik van gemaakt, zegt marktanalyst ​Mark Moskowitz van Barclays.

De aanvraag is zelfs zo groot dat de wachttijden voor vervangende batterijen toenemen. Tegenover 9to5Mac heeft Moskowitz het over wachtrijen van gemiddeld 3 tot 4 weken in de VS. De langste wachttijd bij een Amerikaanse Apple Store is nu zelfs 9 tot 10 weken.

Ook in Nederland lang wachten

In Nederland weten iPhone-gebruikers de regeling ook goed te vinden. Een officiële Apple-woordvoerder reageerde nog niet op vragen hierover, maar een Apple Store-medewerker en een medewerker van de technische dienst Apple Care spreken over een 'enorme drukte' met de batterijvervanging. Waar een batterij vervangen vóór de regeling vaak in een paar dagen geregeld was, moet er nu eerst een batterij worden gereserveerd, waarna die na ongeveer twee weken bij een Apple Store wordt geleverd. Dan moet de klant nog een afspraak maken bij deze Store om de batterij in de iPhone te laten zetten.

Opsturen kan ook

Een andere optie is de iPhone opsturen naar Apple. In dat geval zit een gebruiker wel 6 tot 10 werkdagen zonder zijn iPhone. 

Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

Lees meer over:

Deel via