Architectuur met ingebouwde QR-code

Architectuur met ingebouwde QR-code
1 maart om 09:01
Laatste update: 26 april om 13:33

Het gat in dit gebouw van architect MVRDV is te scannen als QR-code, zodat bezoekers informatie krijgen.

De makers van de Markthal in Rotterdam, architectenbureau MVRDV, hebben een nieuw spectaculair gebouw ontworpen. In de gevel van kantoorgebouw de Milestone is een QR-code verwerkt.

Een kristallen rots, daarmee kun je kantoorgebouw de Milestone in Esslingen am Neckar, bij Stuttgart, nog het best omschrijven. Het 12 verdiepingen hoge glinsterende gebouw heeft een gat als hart, zodat een overdekt plein ontstaat. Er loopt zelfs een openbare wandelroute over het plein via trappen dwars door het gebouw heen.

Het gat in het gebouw is scanbaar als QR-code. Wie met een smartphone de gevel scant, krijgt toeristische informatie zoals de historie van het stadje. Het gebouw wordt zo een beetje een interactieve bibliotheek. Ook vanuit de trein naar Stuttgart is de code te scannen. Vanaf de stadkant heeft het gat de vorm van de plattegrond van Esslingen. In 2020 start de bouw van de Milestone.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="fa48216b-0fc7-4c3b-b8da-c4f3b24d75ef"></drupal-entity>

Lees ook:

Rotterdamse MVRDV tovert snelweg om tot wandelpark

Stadslandbouw op daken Eindhovens wooncomplex van MVRDV

Lees meer over:

Deel via