Google vraagt klanten feedback over telefooninstellingen

Google vraagt klanten feedback over telefooninstellingen

28 februari om 10:10
Laatste update: 26 april om 13:33

Google vraagt gebruikers van de Pixel-smartphones via Reddit om feedback zodat het de telefooninstellingen gebruiksvriendelijker kan maken.

Het Google-team dat zich bezig houdt met de softwareontwikkeling voor de Pixel-smartphones wil weten waar mensen mee worstelen als het gaat om het dagelijks gebruik van de instellingen. Op Reddit geeft het team een aantal voorbeelden als aanzet. Die variëren van het tien keer per dag moeten aan- en zetten van bluetooth tot en met hoe moeilijk bepaalde handige features te vinden zijn.

Niet automatisch inloggen op wifi

Reddit-gebruikers ergerden zich onder andere aan de langzame en weinige slimme auto-rotatie van het scherm, dat de Pixel-software het volume van verschillende bluetooth-apparaten niet onthoudt en ze willen een 'niet automatisch verbinden'-knop voor wifi-netwerken. Deze feature moet voorkomen dat de Pixel automatisch verbindt met een bewaard wifi-netwerk. Met zo'n knop kan je de logingegevens van bijvoorbeeld een publieke hotspot die je af en toe nodig hebt bewaren, zonder dat je smartphone iedere keer automatisch inlogt als je er langs loopt.

Google Assistant en Google Home

Een van de meeste gevraagde features is echter een slimmere Google Assistant. De Pixel zou de automatische detectie van 'Hey, Google' of 'Ok, Google' op de smartphone moeten uitzetten, zodra het merkt dat er een Google Home-luidspreker op hetzelfde netwerk zit. Vooral thuis levert dat ergernis op omdat Google Home zou moeten reageren terwijl de smartphone ook reageert op een vraag.

De Pixel 2-smartphones van Google kregen veel positieve recensies, bijvoorbeeld vanwege de kwaliteit van de camera. De toestellen worden momenteel nog niet officieel in Nederland verkocht. Mogelijk komen de Pixel-smartphones later dit jaar alsnog in ons land op de markt, zodra Google Assistant Nederlands spreekt.

Lees ook:

Google Assistant spreekt nog dit jaar Nederlands

Lees meer over:

Deel via