Apple patenteert MacBook met touch-toetsenbord

Apple patenteert MacBook met touch-toetsenbord
28 februari om 11:31
Laatste update: 26 april om 13:33

Apple heeft een patent toegewezen gekregen op een laptop met twee schermen, waarbij één scherm het toetsenbord is.

Apple heeft van het Amerikaanse patentbureau een patent toegewezen gekregen op een laptopachtig apparaat zonder fysieke toetsen, meldt AppleInsider. Het patent beschrijft twee toepassingen van het idee. Bij de eerste toepassing zitten de twee schermen met een scharnier permanent aan elkaar vast, bij de tweede toepassing is het tweede scherm te verwijderen en los te gebruiken.

Het patent maakt duidelijk dat het niet gaat om een accessoire om twee iPads aan elkaar te koppelen. In plaats daarvan zou het tweede scherm de plaats innemen waar nu het toetsenbord zit. Dat scherm zou dan kunnen wisselen tussen een toetsenbord, maar bijvoorbeeld ook één groot tekenvlak kunnen zijn voor de Apple Pencil.

Bewegende onderdelen

Apple experimenteert met zijn Touch Bar op de MacBook Pro al met het vervangen van fysieke toetsen met een touchscreen. Bij de MacBooks is de bovenste rij functietoetsen vervangen door een langwerpig touchscreen, dat andere knoppen en functies toont afhankelijk van de app.

Ook heeft Apple steeds minder bewegende onderdelen in zijn MacBooks zitten. Zo kunnen de trackpads in recente laptops van Apple niet echt ingedrukt worden, maar zorgt een geavanceerde trilmotor ervoor dat het indrukken van de muisknop een overtuigende klik geeft. Op de iPhone 7 en 8 werkt de thuisknop hetzelfde: ook die beweegt niet echt.

Toch zijn er nog geen aanwijzingen dat Apple daadwerkelijk van plan is de toetsenborden op zijn MacBooks op korte termijn voor touchscreens te vervangen. Het bedrijf krijgt tal van patenten toegewezen, waarvan er veel uiteindelijk nooit worden gebruikt.

Lees meer over:

Deel via