Amazon koopt maker slimme deurbel Ring voor 1 miljard

Amazon koopt maker slimme deurbel Ring voor 1 miljard

28 februari om 10:43
Laatste update: 26 april om 13:33

Amazon neemt Ring, een maker van slimme camera's en deurbellen, over voor naar verluidt 1 miljard dollar.

Amazon bevestigt de overname tegenover Reuters. Volgens een ingewijde wordt Ring gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar. Met de overname zou Amazon meer willen inzetten op smarthome-gadgets en het zijn bezorgers ook nog eens makkelijker willen maken. Ring werkt al samen met slimme Amazon-speaker Echo en kan op aanvraag bijvoorbeeld laten zien wie er voor de deur staat.

Bezorgers op afstand binnenlaten

Daarnaast kwam Amazon eind vorig jaar met de dienst Amazon Key. Daarbij kunnen klanten van de webwinkel bezorgers hun huis binnenlaten als zij zelf niet thuis zijn. Nu is daar nog een combinatie van een Amazon-camera en een slim deurslot van enkele ondersteunde fabrikanten voor nodig. De slimme sloten van Ring hebben echter een eigen, ingebouwde camera.

Combinatie met Amazon Prime

Het merk Ring blijft waarschijnlijk bestaan, net zoals andere door Amazon overgenomen bedrijven als Zappos, Twitch en Audible ook onder hun eigen naam verder laat gaan. Analisten zien grote kansen voor Ring en de grote groep trouwe Amazon Prime-klanten. Die groep krijgt in ruil voor maandelijkse abonnementskosten een extra snelle levering en korting op producten. Die voordelen, extra veiligheid en levering met Amazon Key zouden de deurbellen van Ring volgens experts aantrekkelijk maken voor de ruim 100 miljoen Amazon Prime-abonnees.

Bekijk ook onze review van de slimme deurbel Ring 2:

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetreviews

Deze 3 smarthome-producten raden wij je aan

Lees meer over:

Deel via