Asus doet iPhone X na met nieuwe ZenFone 5

© Rechts de ZenFone 5 (foto Engadget)

Asus doet iPhone X na met nieuwe ZenFone 5
27 februari om 22:41
Laatste update: 26 april om 13:33

De nieuwe Asus ZenFone 5 heeft eenzelfde inkeping bovenin het scherm als de iPhone X. Ook de achterkant lijkt op het Apple-toestel.

De Taiwanese fabrikant Asus heeft dinsdagavond in Barcelona zijn nieuwe smartphones aangekondigd. Het ontwerp van de Asus ZenFone 5 lijkt erg op dat van de iPhone X, doordat het toestel ook een inkeping, een zogeheten notch, aan de bovenkant van het scherm heeft. In de notch zitten de selfiecamera, sensoren en een speaker. Met de frontcamera is de telefoon met gezichtsherkenning te ontgrendelen, maar dat gaat niet met een 3D-scan zoals bij de iPhone X.

Asus vertelde tijdens de prestatie op het Mobile World Congress trots dat zijn notch 26 procent kleiner is dan die van de 'Fruit Phone X', zoals het bedrijf de Apple-telefoon aanduidde. Ook het ontwerp van de dubbele camera op de achterkant van de ZenFone 5 heeft veel weg van de camera's op Apples vlaggenschip. Bovendien heeft Asus nu ook geanimeerde emoji's, de zogeheten Zenimoji, die doet denken aan Apples Animoji.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="735b4c82-16e3-47ff-adf6-c01d54874f54"></drupal-entity>

Groter scherm

De ZenFone 5 is met een 6,2 inch scherm wel een slag groter dan de iPhone X. De dubbele camera in het nieuwe Asus-toestel kan met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) automatisch situaties herkennen. Er zijn meer high-end smartphones die ook AI gebruiken voor het maken van betere foto’s.

De nieuwe Asus-telefoon heeft een Snapdragon 636-chip en 6GB werkgeheugen. De 5Z-versie heeft een snellere Snapdragon 845-chip en tot 8GB RAM. Asus introduceert ook een ZenFone 5 Lite met een 6 inch scherm en een dubbele camera, die niet met kunstmatige intelligentie werkt. 

Update:

Wanneer de nieuwe ZenFones in Nederland verschijnen, is nog niet bekend. Wel maakte Asus Benelux woensdag de prijzen bekend. De ZenFone 5 en 5 Lite kosten 399 euro, de 5Z kost 499 euro. Techsite Engadget zette de ZenFone 5 al naast de iPhone X:

Lees ook:

Eerste indruk Samsung Galaxy S9: de camera maakt het verschil

Lees meer over:

Deel via