Netflix maakt scifi-film met regisseur Planet of the Apes

© GageSkidmore CC

Netflix maakt scifi-film met regisseur Planet of the Apes
26 februari 2018 om 17:04
Laatste update: 26 april 2018 om 13:33

Netflix gaat een sciencefictionfilm maken met Matt Reeves, regisseur van Planet of the Apes en Cloverfield.

Netflix zet na sci-fi-successen als Stranger Things en Altered Carbon in op meer science-fiction. Onlangs werd de eerste trailer voor een nieuwe serie van Lost in Space al getoond, nu blijkt dat Netflix gaat samenwerken met regisseur en producent Matt Reeves. Hij is onder meer bekend van Cloverfield en Planet of the Apes en gaat ook de aanstaande Batman-film regisseren.

Voor Netflix gaat Reeves volgens Deadline de film Life Sentence maken. De film is gebaseerd op een kort verhaal van schrijver Matthew Baker, over een toekomst waarin de overheid de herinneringen van veroordeelden wist, in plaats van de ze gevangen te zetten.

Apple wilde een serie

Rond Reeves en zijn film zou een flinke biedingsstrijd zijn geweest, waar ook studio's zoals Fox, Universal en Warner, en streamingdiensten van Amazon en Apple aan mee deden. Apple zou van Life Sentence een serie hebben willen maken. Reeves geeft echter de voorkeur aan een film, en daarom zou het project nu naar Netflix komen.

Miljardenbudget

Opnieuw een tekenend voorbeeld van hoe de mediawereld dankzij onder meer Netflix verandert. Met een groeiend productiebudget van dit jaar 8 miljard dollar heeft Netflix steeds meer in te brengen. Jaren geleden moest Netflix het doen met uitzendrechten van anderen, inmiddels verandert Netflix hoe de filmwereld werkt.

Lees ook:

Cloverfield Paradox: premières in het Netflix-tijdperk

Dit is nu al een van de beste Netflix-series van 2018

Tip: zo bespaar je veel geld op streamingdiensten

Volg Bright op YouTube

Lees meer over:

Deel via