Volvo V60 laatste niet elektrische V60

Volvo V60 laatste niet elektrische V60

26 februari om 14:18
Laatste update: 26 april om 13:33

Volvo presenteerde de V60 vorige week. Die wordt te koop aangeboden als diesel, benzine of hybride. Maar de verbrandingsmotor die er in ligt zal niet doorontwikkeld worden. Over 7 jaar biedt Volvo alleen nog volledig elektrische auto's aan.

De Volvo V60 is helemaal vernieuwd. Bijna zo knap als zijn grote broer de V90 en daarmee af van het wat onbestemde ontwerp van zijn voorganger. Die leek een soort dynamische V70 te willen zijn, maar verloor daarmee die moeiteloze eenvoud die de beste Zweedse ontwerpen typeert. De V60 past nu weer perfect naast de andere vernieuwde Zweden: V90, XC90 en XC60. Wie de nieuwe kleinste stationwagon van Volvo naast de V90 ziet staan, moet zich echter afvragen wat er met dat oericoon de V70 gaat gebeuren. Het is moeilijk voor te stellen dat ze in Göthenburg een auto verzinnen die hier tussen past. 

Maar dat die Zweden bijzonder fraai ogende auto's kunnen maken weten we sinds de nieuwe XC90. Maar hoe zit het met die elektrische aandrijflijn waar iedereen het over had. Kleine reminder: vanaf 2019 zegt Volvo alleen nog hybride auto's te verkopen. Dus puur benzine of diesel is er niet meer bij. En het motorblok dat in deze V60 ligt wordt niet verder ontwikkeld. Met een jaar of 3 komt er dus een facelift van deze auto, met 7 jaar zal hij naar alle waarschijnlijkheid vervangen worden door een full electric wagen. 

Lees meer over:

Deel via