'Apple werkt aan eigen over-ear-koptelefoon'

'Apple werkt aan eigen over-ear-koptelefoon'

26 februari om 15:55
Laatste update: 26 april om 13:33

Apple zou werken aan een draadloze koptelefoon onder zijn eigen merk, in plaats van de Beats-koptelefoons die het verkoopt.

Apple zou zijn eigen draadloze koptelefoon nog dit jaar op de markt willen brengen, dat meldt de vaak goed ingelichte marktanalist Ming-Chi Kuo. Met de koptelefoon zou Apple willen doorbouwen op het succes van zijn draadloze AirPods-oordoppen, maar dan met een koptelefoon die beter geluid biedt.

AirPods onderscheiden zich met Apple's eigen W1-chip van de concurrentie. Door die chip maken de oordopjes sneller verbinding en is de batterijduur beter dan bij concurrerende modellen. Maar die chip zit ook in verschillende oordoppen en koptelefoons van Beats. Dat audiomerk werd in 2014 door Apple overgenomen.

Nieuw ontwerp

De koptelefoon waar Kuo over spreekt zou echter onder Apple's eigen merk uitkomen, en een "volledig nieuw ontwerp" hebben. Het is niet duidelijk op welke manier de koptelefoon vernieuwend zou zijn ten opzichte van de huidige Beats-lijn. De AirPods komen echter uit de koker van hetzelfde Apple-team dat de HomePod-speaker heeft gemaakt, waarbij veel nieuwe audiotechnieken worden toegepast.

Volgens Kuo zoekt Apple een tweede leverancier voor zijn AirPods, omdat het bedrijf zou verwachten dit jaar 60 tot 80 procent meer AirPods te verkopen. Kuo verwacht dat Apple dit jaar 24 tot 26 miljoen AirPods zal verschepen. Ook zegt Kuo in navolging van bronnen van Bloomberg dat Apple aan een verbeterd model van de AirPods werkt, die reageren op 'Hé Siri'.

Deze 3 draadloze koptelefoons raden wij aan

Lees meer over:

Deel via