Eerste indruk: nieuwe Nokia's in elke prijsklasse

Eerste indruk: nieuwe Nokia's in elke prijsklasse
26 februari 2018 om 17:11
Laatste update: 26 april 2018 om 13:33

Deze nieuwe Nokia-telefoons in elke prijsklasse komen binnenkort op de markt.

Tijdens Mobile World Congress in Barcelona kondigde Nokia zondag niet alleen 'banaantelefoon' Nokia 8110 aan, maar ook meerdere andere Android-toestellen. Bovenaan de ladder staat de nieuwe Nokia 8 Sirocco. Het toestel is met zijn 5,5 inch oled-scherm met qhdr-resolutie net iets handzamer dan veel andere premium telefoons.

De Nokia 8 Sirocco draait op op een Qualcomm Snapdragon 835-chip met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Achterop zit een dubbele 12 megapixelcamera, voorop een 5 megapixel exemplaar met groothoeklens. De Sirocco heeft opvallend slanke randen en kan draadloos worden opgeladen. Het toestel is begin april verkrijgbaar voor 749 euro. 

Nokia 7 Plus

Een stapje onder de Sirocco komt middenklasser Nokia 7 Plus. De telefoon heeft dezelfde camera, maar een 6 inch full hd lcd-scherm. Ook gebruikt de 7 Plus een Snapdragon 660, met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. De telefoon heeft een aluminium behuizing met coating van keramiek. De Nokia 7 Plus is vanaf april te koop vanaf 399 euro.

Nokia 6

Onder de 7 Plus vinden we de Nokia 6, een 5,5 inch toestel met full hd lcd-scherm. De telefoon draait op een Snapdragon 630-chip met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag of 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Achterop zit een enkele 16 megapixelcamera, en het toestel is vanaf april te koop voor 279 euro.

Android One

Alle nieuwe toestellen van Nokia vallen onder het Android One-programma. Dat betekent dat de toestellen een onaangepaste versie van Android hebben, zonder toevoegingen van Nokia. Daarmee zijn de toestellen verzekerd van de snelste updates en hoeven gebruikers bij nieuwe versies van Android niet maanden te wachten. Bij veel concurrenten is dat nog wel het geval.

Galaxy S9

Bekijk ook onze eerste indruk van de nieuwe Samsung Galaxy S9, die ook zondag op Mobile World Congress is aangekondigd.

Volg ons YouTube-kanaal en onze Facebook-pagina voor meer nieuwe smartphones en gadgets vanaf Mobile World Congress.

Lees meer over:

Deel via