Sony's draadloze oordoppen laten bewust geluid door

Sony's draadloze oordoppen laten bewust geluid door
26 februari om 13:11
Laatste update: 26 april om 13:33

Sony komt met nieuwe draadloze oordoppen die muziek mengen met omgevingsgeluid.

Volg onze Facebook-pagina voor video's vanaf Mobile World Congress

De meeste koptelefoons en oordoppen proberen de gebruiker zoveel mogelijk af te sluiten van de omgeving. Tijdens Mobile World Congress kondigde Sony vandaag de Xperia Ear Duo aan. De draadloze oordoppen doen het tegenovergestelde, en bieden een "duale luisterervaring" die muziek combineert met wat er om je heen gebeurt.

Het resultaat zou moeten klinken alsof je in een ruimte staat waar muziek wordt gedraaid, maar waarin je mensen nog wel gewoon kan verstaan. Het geluid van de oordopjes wordt gegenereerd door de kastjes die achter de oren wegvallen. Via de buisjes wordt het geluid naar de gehoorgang gebracht, waardoor dankzij een opening ook het omgevingsgeluid naar binnen kan.

Bedienen met hoofdbewegingen

De oordoppen kunnen zowel met tikken als met hoofdbewegingen worden bediend. Door bijvoorbeeld te knikken of te schudden met het hoofd kunnen telefoongesprekken worden aangenomen of afgewezen. De oordoppen houden het vier uur vol op één lading, en het bewaardoosje heeft nog eens drie extra ladingen. De dopjes zijn er in zwart en goud en worden eind mei geleverd voor een prijs van 280 dollar. Een europrijs is nog niet bekend.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="0447a2f3-1abf-44f5-82ef-049130cc89f3"></drupal-entity>

Lees ook:

Sony Xperia-telefoons hebben eindelijk nieuw design

Bright Stuff: Apple AirPods

Volg ons op Facebook, Twitter en YouTube voor meer over de nieuwe smartphones op het Mobile World Congress.

Lees meer over:

Deel via