Nieuwe versie 'banaantelefoon' Nokia in mei te koop

Nieuwe versie 'banaantelefoon' Nokia in mei te koop
26 februari 2018 om 15:44
Laatste update: 26 april 2018 om 13:33

Van de klassieke Nokia 8110, ook bekend als de 'banaantelefoon' door zijn gebogen ontwerp, verschijnt in mei een nieuwe versie.

Het Finse HMD Global, dat de telefoons met het merk Nokia maakt, heeft zondag op de telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe versie van de Nokia 8110 aangekondigd. Dat toestel, ook wel de banaantelefoon genoemd, kwam in 1996 op de markt. De schuiftelefoon was onder meer te zien in de film The Matrix.

De nieuwe Nokia 8110 heeft 4G en een kleurenschermpje. Het toestel werkt niet met Android maar met een eigen besturingssysteem, waarvoor apps voor onder andere Google Maps, Facebook, Twitter en Google Assistant beschikbaar komen. Ook staat er een moderne versie van het klassieke telefoonspelletje Snake op. De standby-tijd is 25 dagen.

Het opslaggeheugen is klein (4GB) en de camera is matig (2 megapixel), maar de prijs is daar ook naar. De nieuwe 8110 kost 79 euro (exclusief btw) en is vanaf mei te koop in een zwarte of gele uitvoering.

Nieuwe 3310

HMD Global kwam vorig jaar ook al met een retro-telefoon: een nieuwe versie van de Nokia-klassieker 3310. Daarnaast lanceerde het bedrijf smartphones in bijna alle prijsklassen. Zondag kondigde het bedrijf in totaal vijf nieuwe Nokia-toestellen aan, waaronder de betaalbare Nokia 1 (89 dollar).

Sterke comeback

In het laatste kwartaal van 2017 wist HMD Global 4,4 miljoen smartphones te verkopen, meldde onderzoeksbureau CounterPoint onlangs. Daarmee heeft het bedrijf een wereldwijd marktaandeel van 1 procent, waarmee het bijna in de top 10 van telefoonmerken staat. HMD verkocht in het laatste kwartaal meer telefoons dan onder meer Sony, HTC, Lenovo en Google. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Vietnam zijn de nieuwe Nokia-telefoons populair.

HMD Global kocht in 2016 van Microsoft een licentie op het Nokia-merk.

Volg onze Facebook-pagina voor meer nieuwe smartphones vanaf Mobile World Congress.

Galaxy S9

Bekijk ook onze eerste indruk van de nieuwe Samsung Galaxy S9, die ook in Barcelona is aangekondigd.

Volg ons YouTube-kanaal voor meer nieuwe smartphones vanaf Mobile World Congress in Barcelona.

Lees meer over:

Deel via