Apple stopt met iTunes Store op Windows Vista en XP

Apple stopt met iTunes Store op Windows Vista en XP
26 februari om 10:41
Laatste update: 26 april om 13:33

Gebruikers van pc's met Windows XP of Vista en de eerste Apple TV's kunnen vanaf eind mei de iTunes Store van Apple niet meer gebruiken.

Apple voert op 25 mei een beveiligingsupdate in de iTunes Store in, waardoor de online winkel niet meer werkt op oudere apparaten. Het gaat om computers met Windows XP en Vista, en de eerste generatie Apple TV's. Computers met Windows XP en Windows Vista konden de laatste versie van iTunes al niet meer gebruiken, omdat deze minimaal Windows 7 vereist. 

De iTunes Store blijft wel werken op nieuwere Apple TV's vanaf de tweede generatie. De eerste Apple TV, die in 2007 verscheen, wordt sinds 2015 al niet meer ondersteund door Apple. In april 2017 stopte ook Microsoft met de ondersteuning van Vista.

Eerdere aankopen downloaden

Mocht je toch nog een XP- of Vista-pc gebruiken, houd er dan rekening mee dat je na 25 mei geen nieuwe iTunes Store-aankopen kan doen, en ook niet meer je eerdere aankopen kan downloaden. Dat betekent overigens niet dat je iTunes-aankopen in cyberspace verdampen. De aankopen zijn gekoppeld aan je Apple ID en je kunt ze op een nieuwer apparaat weer downloaden nadat je bent ingelogd.

Volg Bright op YouTube

Lees meer over:

Deel via