Video: vlogger krijgt stenen in plaats van camera

Video: vlogger krijgt stenen in plaats van camera
28 februari om 10:09
Laatste update: 26 april om 13:33

Een vlogger bestelde via Amazon een peperdure camera en kreeg stenen opgestuurd. Na inruil van de stenen kreeg hij weer een doos met bakstenen.

Motorvlogger Chaseontwowheels is woedend. Hij bestelde voor 6000 dollar een Canon 1D X Mark II via Amazon en ontving een Canon-doos met stenen. De vlogger heeft tierend een vlog opgenomen over zijn peperdure stenen. In de video neemt hij contact op met de Amazon-klantenservice die hem vraagt om de stenen te retourneren, zodat hij een vervangende Canon-camera kan ontvangen. 

Twee dagen later ontvangt de vlogger een nieuwe camera. Bijna sprakeloos opent hij de doos en ziet hij dat er dit keer twee bakstenen in zitten:

Hij neemt weer contact op met de Amazon-klantenservice en hem wordt verteld dat er nu een onderzoeksteam op de zaak wordt gezet.De Amazon-medewerker zou gezegd hebben dat de kans dat je zoiets twee keer achter elkaar overkomt 'astronomisch klein is'.

Derde partij

Chaseontwowheels wordt door sommige kijkers ervan beticht dat hij dit in scène heeft gezet om meer views te halen. Maar dan is hij een extreem goede acteur. Ik kende de vlogger al en zijn gedrag in de video's over de stenen is compleet anders dan zijn motorvlogs. Hij lijkt oprecht woedend en gefrustreerd.

In dit geval is de kans groot dat Amazon de camera's heeft verkocht via een derde partij, waarbij de site slechts als doorverkoopkanaal diende. Vervolgens blijkt die andere partij niet te vertrouwen. Dit soort praktijken komt vaker voor, bijvoorbeeld bij goedkope Chinese webwinkels. Een bekend voorbeeld zijn de powerbanks die verdacht veel oplaadvermogen voor een kleine prijs hebben. Die blijken dan soms zakjes zand te bevatten.

Overigens staat Amazon bekend om zijn goede afhandeling van gevallen waarbij klanten zijn opgelicht.

Laat je niet oplichten: zo herken je nepwebwinkels

Volg ons op YouTube

Meer uitlegvideo's? Subscribe op ons YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via