Sony Xperia-telefoons hebben eindelijk nieuw design

Sony Xperia-telefoons hebben eindelijk nieuw design

26 februari om 09:39
Laatste update: 26 april om 13:33

Na vijf jaar bijna hetzelfde ontwerp heeft Sony zijn nieuwe smartphones Xperia XZ2 en XZ2 Compact een nieuw design gegeven.

Sony heeft maandagochtend tijdens Mobile World Congress zijn nieuwste telefoons aangekondigd. Daarbij valt vooral het ontwerp direct op. Sinds de verschijning van de Xperia Z ruim vijf jaar geleden delen alle toptoestellen van Sony hetzelfde ontwerp met een hoekige behuizing en forse randen rond het scherm.

De Xperia XZ2 en XZ2 Compact zijn totaal anders en passen veel meer bij de huidige trend: ronde hoeken en smalle randen. Net als veel andere nieuwe smartphones hebben de XZ2 en XZ2 Compact een langer scherm, met een verhouding van 18:9. Beide toestellen hebben een full-hd-scherm met HDR, waardoor een veel hoger contrast mogelijk is. Bij de XZ2 is dat scherm 5,7 inch, bij de XZ2 Compact 5 inch. De toestellen gebruiken dezelfde XReality-techniek als Sony-tv's om normale beelden naar HDR om te zetten.

Snelle chips

Los van de schermen zijn beide toestellen vrijwel identiek. Ze gebruiken de nieuwste Qualcomm Snapdragon 845-chip met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte, en draaien Android 8.0 'Oreo'. De ronde vingerafdrukscanner zit op het midden van de achterkant. De telefoons hebben een 19 megapixelcamera achter, die 4K HDR-video kunnen opnemen, en slowmotion-beelden met 960 beeldjes per seconde in full-hd.

Aan de voorkant zit een 5 megapixelcamera met 3d-scanner. Daar kunnen 3d-selfies mee worden gemaakt, waarbij de echte foto wordt gebruikt. Concurrent Samsung maakt een soort 3d-cartoonpersonage met zijn 3d-scanner.

Draadloos opladen

De Xperia XZ2 is contactloos op te laden en heeft een glazen achterkant. Het compacte model heeft een achterzijde van polycarbonaat. Beide toestellen zijn er in de kleuren zilver, zwart en groen.

De XZ2 kost 799 euro, de XZ2 Compact 599 euro. De telefoons zijn vanaf 6 april verkrijgbaar, en vanaf 16 maart voortuit te bestellen.

Draadloze oordoppen

Sony kondigde vandaag ook nieuwe draadloze oordoppen aan, die muziek mengen met omgevingsgeluid.

Volg ons op Facebook, Twitter en YouTube voor meer over de nieuwe smartphones op het Mobile World Congress.

Lees meer over:

Deel via