'Apple werkt aan waterbestendige AirPods'

'Apple werkt aan waterbestendige AirPods'

22-02-2018 18:39 Laatste update: 26-04-2018 13:33

Apple zou werken aan een verbeterde versie van zijn AirPods-oordoppen: waterproof en met een betere Siri-integratie.

Apple zou de AirPods net zoals zijn andere apparaten regelmatig van updates willen voorzien, schrijft de vaak goed geïnformeerde Mark Gurman van persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Later dit jaar zou er een versie verschijnen met een verbeterde draadloze chip.

Bij die versie zou Siri opgeroepen kunnen worden door 'Hé Siri' te zeggen. Nu moeten gebruikers voor Siri nog op één van de oordopjes tikken. Het is niet bekend of de nieuwe chip nog andere functies aan de AirPods toevoegt.

Waterdicht

Apple zou daarnaast volgend jaar met waterbestendige AirPods willen komen. De oordopjes kunnen dan spetters en bijvoorbeeld een regenbui overleven, maar worden waarschijnlijk niet gemaakt om helemaal in water ondergedompeld te worden. Mogelijk worden die waterbestendige oordopjes later uitgebracht.

Daarnaast is al bekend dat Apple later dit jaar met een nieuw doosje voor AirPods komt, waarmee de dopjes draadloos opgeladen kunnen worden. Daarvoor hebben gebruikers dan wel de AirPower-mat voor nodig, een laadmatje waarmee gelijktijdig een iPhone, Apple Watch en AirPods opgeladen kunnen worden.

85 procent marktaandeel

AirPods zijn een groot succes voor Apple: vorig jaar bleek dat Apple een marktaandeel van 85 procent had in de markt voor draadloze oordopen.


Lees waarom wij je de AirPods aanraden