Audi en Porsche bouwen elektrische auto's op zelfde basis

Audi en Porsche bouwen elektrische auto's op zelfde basis

12 februari 2018 om 09:49
Laatste update: 26 april 2018 om 13:33

Audi en Porsche, broertjes in het Volkswagen-concern, gaan nieuwe elektrische auto's voortaan op een gezamenlijke basis bouwen.

Audi en Porsche werken aan een gezamenlijk elektrisch platform, een basis waarop toekomstige elektrische Porsches en Audi's kunnen worden gebouwd. Dat zeggen topmannen Rupert Stadler van Audi en Oliver Blume van Porsche in een interview met de Stuttgarter Zeitung. De verwachting is dat er één 'skateboard' wordt ontwikkeld, waar verschillende elektrische motoren en accupacks in passen. 850 man zijn vrijgemaakt om zich aan deze taak te wijden.

Het spreekt voor zich dat Tesla's logica wordt overgenomen met de keuze tussen één of twee elektrische motoren voor twee- of vierwielaandrijving. Maar uiteraard spreken Stadler en Blume zich niet uit over de details. Ze zijn alleen open over de reden waarom dit gezamenlijk gebeurt: kostenbesparing. Het zou elk merk 30 procent meer kosten om los van elkaar te ontwikkelen. Gezien we het hebben over een bedrag van rond de 1 miljard euro, is 30 procent een aardig zakcentje.

Nog 6 jaar

Welke auto's er op dat platform zullen verschijnen is nog niet duidelijk, dat laten de Duitsers over aan de politiek. Afhankelijk van de regelgeving op gebied van uitstoot wordt bepaald welke auto gebouwd wordt. De aanstaande Porsche Mission E komt niet op dit platform te staan, gezien die elektrische Model S-concurrent al volgend jaar te koop moet zijn. Het platform kost nog zeker zes jaar om te ontwikkelen. 

Lees ook:

Commentaar: werd Tesla maar ingehaald

Waarom jij binnen een paar jaar ook een elektrische auto koopt

Lees meer over:

Deel via