Werkende Game Boy-sleutelhanger te koop

Werkende Game Boy-sleutelhanger te koop

09-02-2018 15:53 Laatste update: 26-04-2018 13:33

De PocketSprite is een mini-spelcomputer voor aan je sleutelhanger: een minuscule Game Boy.

De kleinste echte Game Boy die Nintendo ooit heeft gemaakt was de Game Boy Micro. Toegegeven, die was met zijn 5 bij 10 centimeter al vrij klein, maar de PocketSprite slaat alles. Het minuscule spelcomputertje meet 5,5 bij 3,2 centimeter en is zo met gemak als sleutelhanger te gebruiken.

De kleine spelcomputer heeft een klein oled-schermpje van 2,5 bij 2,2 centimeter met 96 x 64 pixels. Hij kan games afspelen van de Game Boy, Game Boy Color, Sega Master System en Game Gear. Spelletjes worden heel makkelijk op het apparaatje geladen, via een eigen wifi-verbinding en een web-interface. Kies de PocketSprite als wifi-punt, open het webadres en sleep de ROM-versies van de game er naartoe.

Twee versies

Omdat het kleinood een emulator is, kan je games op elk moment opslaan. Dat maakt de PocketSprite helemaal ideaal om onderweg op te spelen. Het apparaatje is in twee uitvoeringen te bestellen: als bouwpakket om zelf in elkaar te zetten en een kant en klaar model.

De doe-het-zelf-versie van de PocketSprite kost 45 dollar, de kant-en-klare editie kost 55 dollar. Het bouwpakket wordt vanaf 15 april geleverd, de kant-en-klare een maand later. Op crowdfundingsite Crowd Supply staan er nog 41 dagen op de klok, maar het streefbedrag van 20.000 dollar is al binnen.


Nederlander

De PocketSprite is geïnspireerd op de minuscule Game Boy van Nederlander Jeroen Domburg, die in 2016 al een Game Boy-sleutelhanger maakte.

Lees ook:

Nostalgie: Game Boy deze zomer weer te koop