Google voegt Nest toe aan hardwareteam

Google voegt Nest toe aan hardwareteam

08-02-2018 12:09 Laatste update: 26-04-2018 14:04

Nest, maker van slimme thermostaten en andere smarthome-producten, is straks geen zelfstandig bedrijf meer, maar valt direct onder Google.

Om de ontwikkeling van smarthome-producten te versnellen, wordt Nest bij het Google-hardwareteam gevoegd, meldt Google. Nest werd in 2014 voor 3,2 miljard dollar door Google overgenomen, en was sindsdien een los bedrijf onder Google en daarna onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet. 

In de tussentijd is er veel veranderd. Google is meer gaan inzetten op eigen hardware, met zijn lijn Pixel-telefoons en slimme Google Home-speakers met Google Assistant. Ondertussen heeft het bij Nest een tijdje gerommeld, toen onder meer CEO en oprichter Tony Fadell het bedrijf in 2016 verliet. Nest zou niet naar verwachting hebben gepresteerd. 

Weinig nieuws

Nest kwam de afgelopen jaren met enkele nieuwe producten, maar de belofte van een allesomvattend smarthome bleef nog uit. Het bedrijf introduceerde verbeterde versies van zijn slimme thermostaat, slimme rookmelders en verschillende beveiligingscamera's, die zijn voortgekomen uit de overname van cameramaker Dropcam. In september kondigde Nest een slimme deurbel en een alarmsysteem aan.

HTC

Daar komt nog bij dat Google vorig jaar een deel van telefoonmaker HTC heeft overgenomen. Hardware is steeds belangrijker voor Google en dan is het logisch om alles onder één dak te houden. De merknaam Nest blijft overigens wel gewoon behouden, zegt een woordvoerder tegen TechCrunch.

Tips voor kopen slimme thermostaat

Let hier op als je een slimme thermostaat gaat kopen

Meer uitlegvideo's? Abonneer je op ons YouTube-kanaal