Passagiersdrone voert duizend bemande testvluchten uit

Passagiersdrone voert duizend bemande testvluchten uit

06-02-2018 17:43 Laatste update: 26-04-2018 14:04

De Chinese dronemaker Ehang heeft meer dan duizend bemande testvluchten uitgevoerd met zijn volledig autonome quadcopter.

De tests met de Ehang 184 hebben de afgelopen maanden plaatsgevonden, meldt The Verge. Het ging daarbij onder meer om een klim van 300 meter, een vlucht waarbij een afstand van 15 kilometer werd afgelegd en een gewichttest waarbij de quadcopter vloog met 230 kilo extra gewicht aan boord. Ook voerde Ehang testen uit onder verscheidene weersomstandigheden. Zo vloog de drone onder meer tijdens een tyfoon.

Ehang onthulde het eerste werkende prototype van de Ehang 184 begin 2016. In de zomer van dat jaar gaf de Amerikaanse staat Nevada Ehang toestemming voor het uitvoeren van testvluchten met het elektrische toestel dat ongeveer 23 minuten in de lucht kan blijven.

Taxidienst

Passagiers die gebruikmaken van de drone hoeven zelf niet te sturen. Het enige wat zij moeten doen, is de bestemming opgeven. Het toestel kan zelfstandig opstijgen, naar de opgegeven plaats vliegen, obstakels ontwijken en landen. Als er iets mis gaat, kan een piloot op afstand ingrijpen en de besturing overnemen.

Hoewel Ehang tevreden is over de testresultaten werkt het bedrijf wel aan verbeteringen van de drone. Zo wil het bedrijf een optie toevoegen waarbij passagiers de besturing van het toestel toch zelf kunnen overnemen. Ook werkt Ehang aan een uitvoering van het toestel waar twee mensen in kunnen.

Het uiteindelijke doel van het Chinese bedrijf is om met behulp van de autonome drones een taxidienst op te zetten.

Volg Bright ook op YouTube

Subscribe op ons YouTube-kanaal.