Intels slimme bril: minder raar dan Google Glass?

Intels slimme bril: minder raar dan Google Glass?

06-02-2018 09:18 Laatste update: 26-04-2018 14:04

Intel werkt aan een slimme bril die er, anders dan de geflopte Google Glass, uitziet als een normale bril. Bijna dan.

De slimme bril, die Vaunt heet, bevat geen camera, knopjes, speaker of lcd-scherm, schrijft The Verge dat de bril in december al mocht uitproberen. Dat de Vaunt een slimme bril is, is alleen te zien aan een rood schijnsel dat af en toe oplicht in het rechterglas. Nog steeds een beetje creepy.

Als je de Vaunt draagt, projecteert de slimme bril informatie op je netvlies: daardoor lijkt het alsof je de gegevens van de bril op een scherm ziet. De elektronica van de bril zit in de pootjes van de bril, dichtbij de glazen. Het is daardoor mogelijk de pootjes van de bril enigszins te buigen, net als bij normale brillen.

Verschillende monturen

Intel heeft verschillende monturen voor de slimme bril gemaakt. Ook maakt de chipfabrikant het mogelijk om de Vaunt te voorzien van glazen op de gewenste scherpte. Intel heeft geprobeerd de Vault zo licht mogelijk te maken, zodat het mogelijk is om de bril de hele dag op te houden. Desondanks weegt het montuur nog altijd meer dan een normale bril. Later dit jaar zal Intel een ‘early access’-programma beginnen voor ontwikkelaars die de bril willen uitproberen.

Voor gek lopen

Dat de Vaunt minder duidelijk herkenbaar is als slimme bril, moet ervoor gaan zorgen dat de bril slaagt waar Google Glass faalde. Dat betekent in de praktijk dat de slimme bril vooral niet herkenbaar moet zijn als slimme bril. “We hebben er alles aan gedaan om de technologie te laten verdwijnen”, vertelt Itai Vonshak van Intel aan The Verge.

Eén van de grootste problemen van Google Glass was dat, afgezien van een paar nerds, niemand de bril wilde opzetten omdat je ermee voor gek liep. De slimme Google-bril wekte bovendien agressie op. Menigeen vreesde dat Google Glass-dragers stiekem opnames zouden gaan maken.

Google lanceerde vorig jaar een nieuwe versie van Glass, die alleen bedoeld is voor gebruik binnen bedrijven.

Volg Bright op YouTube

Subscribe op ons YouTube-kanaal.