Vibrator te hacken, lekt gevoelige data gebruikers

Vibrator te hacken, lekt gevoelige data gebruikers
2 februari 2018 om 09:42
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Een vibrator die met een app is te bedienen, bleek makkelijk te hacken. Ook lekte de fabrikant gevoelige data van 100.000 gebruikers.

De Vibratissimo 'Panty Buster’ van fabrikant Amor Gummiwaren was door hackers op afstand via internet of bluetooth over te nemen. Het bedrijf SEC Consult ontdekte tal van lekken in de beveiliging van de connected vibrator en de bijbehorende app en clouddienst. 

De app van het speeltje biedt nog meer functies, zoals chatten, foto’s uitwisselen en videobellen. Doordat de gekoppelde webdienst slecht was beveiligd, konden hackers gevoelige persoonsgegevens achterhalen. Ook werden wachtwoorden onversleuteld opgeslagen. Hackers konden toegang krijgen tot adresgegevens, chatgesprekken, naaktfoto’s en de seksuele geaardheid van gebruikers.

SEC schat het aantal getroffen gebruikers op minstens 100.000. Fabrikant Amor Gummiwaren heeft meerdere van de beveiligingsproblemen verholpen, maar belooft pas in maart alle lekken te hebben gedicht.

Vaker hacks van seksspeeltjes

Het is niet de eerste keer dat er grote beveiligingsleklen in connected seksspeeltjes worden ontdekt. Vorig jaar bleken hackers de vibrator Siime Eye van fabrikant Svakom op afstand over te kunnen nemen. Ook konden ze live mee kijken.

In 2016 bleek ook de software van de We-Vibe 4 Plus, een vibrator die kan worden gekoppeld aan een smartphone-app, te kraken

Lees meer over:

Deel via