Groen licht voor race-kampioenschap met Tesla's

Groen licht voor race-kampioenschap met Tesla's
2 februari om 08:11
Laatste update: 26 april om 14:04

De komst van een race-kampioenschap met alleen Tesla Model S'en is goedgekeurd door de internationale autosportbond FIA.

De FIA, dat ook verantwoordelijk is voor de organisatie van onder meer de Formule 1, heeft vandaag zijn goedkeuring gegeven aan het nieuwe race-kampioenschap Electric Production Car Series (EPCS). Uiteindelijk moeten meerdere elektrische auto's tegen elkaar gaan racen. In eerste instantie nemen aangepaste versies van de Tesla Model S P100D, met bijna 800 pk, het tegen elkaar op.

De races van de EPCS moeten plaatsvinden op circuits die van de Formule 1 bekend zijn. De organisatie hoopt later dit jaar de eerste race te organiseren. Er zijn echter nog geen raceteams gevormd. De organisatie heeft nog veel geld nodig voordat een echt race-kampioenschap mogelijk is, maar het binnenhalen van investeerders en sponsoren wordt met de instemming van de FIA wel makkelijker.


Formule E

De elektrische Formule E is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen. In maart wordt de tweede generatie van de elektrische Formule E-racewagens onthuld.  

Like Bright op Facebook

Lees meer over:

Deel via