Tas of jas gemaakt van bedrijfskleding

Tas of jas gemaakt van bedrijfskleding
2 februari 2018 om 10:14
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Stoere blouses met een logo en een wegwerkersoveral krijgen een tweede leven als tas of jas bij dit jonge Limburgse modemerk.

Werkkleren waarin bruggen zijn gebouwd en straten zijn aangelegd, vinden een nieuwe toepassing in de tassen en fashion van Pōur. Voor 50 euro heb je een gigantische schoudertas gemaakt van de fluoriserend oranje overal van wegwerker Henk. Een kobaltblauwe keukenschort waarin Mustafa aan je auto sleutelde kost 35 euro. Voor 20 euro heb je een tasje waarin boswachter Ko zijn rondes deed.

De materialen dragen hun geschiedenis mee en daardoor is ieder Pōurproduct uniek. Pōur herontwerpt wat al bestaat en wil mensen secundaire grondstoffen laten gebruiken. Het bedrijf uit Sittard doelt daarbij op urban mining en circulaire grondstoffen. De  producten hebben een C_PASSPORT, dat laat zien van welke materialen het is gemaakt.

Dit weekend is de nieuwe collectie gemaakt van werkgoed te zien op de beurs ShowUp in Vijfhuizen in de Haarlemmermeer.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="ac856dfc-6899-4e62-9752-282a997e468d"></drupal-entity>

Meer circulair design:

Schakelbare circulaire ledlamp van karton

Geurvrije fietskleren gemaakt van koffie

Recycle-project Nederlandse designer gaat de wereld over

Lees meer over:

Deel via