Verbeter je werkhouding met deze objecten

Verbeter je werkhouding met deze objecten

31 januari 2018 om 15:11
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Deze voorwerpen van designer Mirjam de Bruijn verbeteren je postuur tijdens het werken aan een bureau.

Heb jij last van een tabletnek of een smartphone-duim? Met de vijf objecten van de collectie Asana van ontwerper Mirjam de Bruijn kun je je werkhouding corrigeren.

Zo is er een ronde houten stok die je onder je pols legt terwijl je het toetsenbord gebruikt, waardoor je de spieren in je polsen oprekt. Een rubberen kussen, dat je op een standaard stoel legt, corrigeert je houding. Het houten voetenplankje maakt dat je benen actief blijven en de rubberen band gebruik je om je armspieren te stretchen.

Moderne stijl

“Deze tools verbeteren je je houding, maken je spieren sterk en stimuleren de bloedsomloop,” verklaart Mirjam de Bruijn, die dit schooljaar afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Ze bedacht ook de shampoo waarbij je niet voor 80 procent water betaalt. Ze vindt de minimalistische vormgeving belangrijk, het moet er niet uit zien als medische apparatuur.  “De collectie is zo vormgegeven dat het er aantrekkelijk uitziet en aansluit bij een moderne stijl, in tegenstelling tot wat er op de markt is.”

Ondanks de toename van flexibele kantoren en co-workingruimtes, gebeurt er weinig om de gezondheidsproblemen die deze kantoren met zich mee brengen te verhelpen, vindt ze. “De meubels zijn vaak niet gemaakt voor kantoren en kunnen niet aan je eigen ergonomie aangepast worden. Steeds meer mensen eindigen bij de fysiotherapeut met klachten als slechte doorbloeding, rugproblemen en RSI.”

Lees ook:

Deze gadget versterkt je nekspieren tegen nek- en rugpijn

Lees meer over:

Deel via