WhatsApp Business in Nederland gelanceerd

WhatsApp Business in Nederland gelanceerd

30 januari 2018 om 08:54
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

WhatsApp Business, de zakelijke dienst van de chat-app, is vanaf vandaag te downloaden in ons land. Wat kan je ermee?

WhatsApp Business laat gebruikers een profiel voor hun bedrijf maken, zoals een omschrijving, het bezoekadres, een e-mailadres en website. Ook kun je jouw openingstijden instellen, zodat klanten weten wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Met de app kunnen ondernemers communiceren met hun klanten. Volgens WhatsApp is de app speciaal gemaakt voor mkb'ers. De app is momenteel nog alleen voor Android beschikbaar.

Kant-en-klare antwoorden

Een belangrijke functie in WhatsApp Business zijn de kant-en-klare antwoorden. Je kunt zo bijvoorbeeld bevestigen dat een vraag of bestelling is ontvangen of een code voor gratis verzending sturen. Ook is het mogelijk om automatische berichten in te stellen. Als je afwezig bent ontvangen klanten dan een bericht wanneer je weer reageert. Je kunt ook een begroeting instellen om jouw klanten een introductie te geven over jouw bedrijf.

Gebruikers van WhatsApp Business krijgen ook toegang tot verschillende statistieken, zoals het aantal berichten dat succesvol is verzonden, afgeleverd en gelezen. Onder andere KLM maakt al een tijdje gebruik van WhatsApp Business. Dit bedrijf is op het sociale netwerk geverifieerd met een groen vinkje

Nu nog gratis, straks niet meer

De zakelijke app is voorlopig nog gratis te gebruiken, maar WhatsApp heeft laten weten dat bedrijven uiteindelijk gaan betalen om van de dienst gebruik te maken. Het moet een belangrijke inkomstenbron worden voor WhatsApp, dat wereldwijd meer dan 1,3 miljard gebruikers heeft.

Lees ook

WhatsApp toegevoegd aan Apple CarPlay

Nepversie WhatsApp bespioneerde Nederlandse telefoons

De nieuwe Bright-app

Technieuws, gadgetreviews en opinie. Download de nieuwe Bright-app voor iOS of Android

Lees meer over:

Deel via