Chriet Titulaer krijgt in april monument met hologram

Chriet Titulaer krijgt in april monument met hologram

29 januari 2018 om 17:44
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

In de Limburgse geboorteplaats van tv-presentator Chriet Titulaer wordt later dit jaar een hologrammonument gepresenteerd.

Het monument, met daarin een animatie van Chriet Titulaer, komt in het dorpje Hout-Blerick in de gemeente Venlo. "En daarmee komt het vijftig meter van het geboortehuis van Chriet af", zegt initiatiefnemer Daan de Haan tegen Bright.

De gemeenteraad van Venlo heeft toestemming gegeven voor de bouw van het monument. Het gaat 70.000 euro kosten, waarvan de provincie Limburg 10.000 euro betaalt, de gemeente Venlo 10.000 euro en KPN als sponsor 50.000 euro.

Zwevende Titulaer in tv

Voor De Haan was het belangrijk om niet 'gewoon een bronzen beeld' neer te zetten van de man die de technologische ontwikkelingen in de jaren 70 en 80 naar het grote publiek bracht.

Het monument wordt een grote beeldbuis waarin een geanimeerde versie van Chriet Titulaer een technologisch snufje bespreekt. Hierbij wordt de originele stem van Titulaer gebruikt, met de tien hoogtepunten van zijn carrière.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de diepframe-technologie en een gebogen OLED-scherm, waardoor er een hologrameffect ontstaat.

'Hij paste zijn tongval niet aan'

Volgens De Haan is Titulaer belangrijk voor de omgeving Venlo. "Voor mensen uit onze regio was hij sowieso een held omdat hij niet zijn tongval aanpaste aan het Hilversumse. Het was wel een mythische figuur in het dorp."

Onthulling in april

Nu de aanvraag en de financiering rond is, wordt begonnen met de productie van het metalen monument. De Haan hoopt het te onthullen op 23 april, precies een jaar na het overlijden van Titulaer. Anders volgt de onthulling op de geboortedag van Titulaer op 9 mei.

Lees ook:

Zo revolutionair was het Huis van de Toekomst.

Terugblik op Wondere Wereld van Chriet Titulaer

Lees meer over:

Deel via