Deze slimme speaker denkt wel om je privacy

Deze slimme speaker denkt wel om je privacy

29 januari 2018 om 12:14
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

De privacyvriendelijke slimme speaker Mycroft Mark II is een hit op Kickstarter.

Wat de Mycroft Mark II bijzonder maakt, is dat de slimme speaker zichzelf in de markt zet als privacyvriendelijk alternatief op de Google Home en Amazon Echo. De stemopdrachten die de speaker ontvangt worden namelijk direct verwijderd nadat de speaker antwoord heeft gegeven. Alleen als gebruikers aangeven dat ze willen helpen bij de verbetering van de speaker, worden de opdrachten langer bewaard. Mycroft belooft de gegevens nooit aan adverteerders te verkopen.

Timers en weer

Verder is de speaker wat je van een slimme speaker verwacht. Het werkt met de IoT-producten in je huis, weet wat je volgende afspraak is, kan een of meerdere timers instellen en vertelt het weer van de komende dagen. De antwoorden worden zowel uitgesproken als op het kleine vriendelijke scherm getoond.

De speaker werkt op het opensourceplatform Linux, zodat ontwikkelaars zelf functionaliteiten toe kunnen voegen en niet hoeven af te wachten totdat bedrijven dat doen.

Tweede succes

Zoals de naam al doet vermoeden in de Mycroft Mark II de opvolger van de Mycroft Mark I. Het eerste apparaatje was meer een wekker die door ontwikkelaars geprogrammeerd kon worden. Niet-nerds konden er verder niet veel mee. Toch haalde die speaker ook al 127.520 dollar op en is hij nu nog steeds te koop.

129 dollar

De Mycroft Mark II is te koop vanaf 129 dollar en heeft via Kickstarter al 126 duizend dollar opgehaald. Voor de echte handige harry's is de speaker ook te bestellen zonder buitenkant: dan betaal je 99 dollar voor alleen de onderdelen van de speaker.

Beloofde bezorgdatum is december 2018, al is het eerder traditie dan uitzondering dat Kickstarter-producten veel later worden geleverd dan beloofd.

Lees meer over:

Deel via