Fisker EMotion moet volgend jaar te koop zijn

Fisker EMotion moet volgend jaar te koop zijn
28 januari 2018 om 18:33
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

De Fisker EMotion is een Tesla-rivaal die in 2019 te koop is. Na 9 minuten laden zou je er al 160 km ver mee kunnen rijden.

Het begin van Fisker belooft veel goeds. Een plug-in auto van een gerenommeerde ontwerper. Helaas ging de hele onderneming al snel failliet en werd overgekocht door de Chinese eigenaar van de acculeverancier. Spoel een stukje vooruit en we hebben de Revero. Een voorzichtige update van de originele Karma en in 2018 redelijk verouderd.

Maar er gloort hoop aan de horizon. Fisker komt nu met de EMotion: Een elektrische auto met 650 kilometer bereik, een top van 260 km (mocht je dat bereik niet nodig hebben) en een verwachte prijs van rond de €130.000. Het meest spectaculaire aan de elektrische auto is dat hij 160 kilometer moet kunnen bijladen in slechts 9 minuten. 

De auto die op de CES in Las Vegas eerder deze maand getoond werd, had een vol lederen interieur, een 27 inch scherm voor de achterpassagiers. Uiteraard had de auto ook vleugeldeuren. Het is niet helemaal duidelijk of al deze opties ook in het productiemodel beschikbaar zullen zijn. Het ontwerp is een klassieke Fisker met mooie welvingen, maar een wat typisch neusje. 

Uitdaging: ontwikkelkosten verdienen

De grootste uitdaging voor een klein merk is om kritische massa te bereiken om de ontwikkelkosten terug te verdienen. Laten we hopen dat de tweede poging succesvoller wordt dan de eerste. 

In Las Vegas stapte Merijn ook al in de nieuwe elektrische auto van Byton, die binnen 2 jaar zelfrijdend moet worden:

Volg ons YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via