De beste app voor vliegreizen: App in the Air

De beste app voor vliegreizen: App in the Air
28 januari 2018 om 19:06
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Wie regelmatig vliegt, heeft een mapje met apps van vliegmaatschappijen en luchthavens. App in the Air maakt ze grotendeels overbodig.

Van de week vloog ik vanaf Groningen naar Kopenhagen met SAS. Of dat dacht ik tenminste. Het bleek dat LOT Airlines de vlucht organiseerde namens SAS. Toen ik bij het vliegtuig aankwam, stond er een Embraer klaar van BMI. Ik kon dan ook niet inloggen in de SAS- of LOT-apps.

Dit illustreert hoe verwarrend vliegen kan zijn, zeker voor wie het niet heel vaak doet. In veel gevallen heb je én een app nodig van het vliegveld én van de vliegmaatschappij om de info tijdig te krijgen zonder dat je met je neus onder een bord moet blijven staan. 

App in the Air lost veel van die frustratie op. Ik gebruik hem al geruime tijd met veel plezier, dus geef ik je graag de voors en tegens mee. De app ziet er fris uit en is te krijgen voor iOS, Android en Windows Phone. Ik draai de app op een iPhone, waardoor ik ook op de Apple Watch notificaties ontvang. Je kunt de app gratis gebruiken, maar voor de frequent flyers is het abonnement aan te raden. App in the Air Premium kun je eenmalig aanschaffen voor €55 of 12 maanden voor €30.

Alles real-time

Kies je voor het abonnement, dan krijg je updates met real time vluchtstatus en ontvang je gatewijzigingen ook via sms als je geen internetverbinding hebt. Ook kun je familieleden automatisch op de hoogte laten brengen van je vlucht, inclusief eventuele vertragingen. En de app kan alle andere reizigers voor zijn door je op de seconde dat inchecken open gaat automatisch de stoel te kiezen die jij het liefste wilt hebben. 

Ik gebruik App in the Air zonder abonnement en zelfs dan is het een uitkomst. Gekoppeld aan mijn Gmail-account, haalt hij zelf nieuwe vluchten binnen. Op mijn Apple Watch zie ik een balkje met de tijd die ik nog heb voor inchecken, vluchtduur, enzovoort. De gate verschijnt ook daar zodra hij bekend is. 

Je vluchten in AR

Daarnaast houdt App in the Air bij waar je zoal geweest bent, hoeveel uren je in de lucht hebt gezeten, in welke vliegtuigen, en welke landen en vliegvelden je bezocht hebt. En nog veel meer. Je kunt zelfs in augmented reality een wereldbol op je tafel toveren met daar je vluchten op zichtbaar. Een echte aanrader dus deze app. 

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android

Lees meer over:

Deel via