Veganistisch smartphonehoesje gemaakt van vlas

Veganistisch smartphonehoesje gemaakt van vlas
28 januari 2018 om 18:36
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Dit is het eerste milieuvriendelijke smartphonehoesje, met een slimmigheidje.

Heb jij al een veganistische case om je smartphone? Als je nieuwe bescherming voor om je mobieltje zoekt, begin je bij de zesde webwinkel met weer 345 net niet dezelfde hoesjes het wel in te zien. Er is een enorme berg met plastic op voorraad dat door de supersnelle smartphonemarkt voornamelijk nooit verkocht plasticafval wordt.

Vrij van plastic

Pela case is het eerste milieubewuste smartphonehoesje ter wereld. Het hoesje is gemaakt van vlas, een landbouwgewas dat gewoon ieder jaar geoogst kan worden. En weggegooid om te composteren. Ook de verpakking is vrij van plastic.

Bijzonder is dat ze de afvalberg ook op een tweede manier verkleinen. Zo maakt Pela één hoesje dat past om meerdere generaties telefoons. De case die je kocht voor een iPhone 6 of 6S past ook om je nieuwe iPhone 7 of 8, waar andere producenten onderscheid maken. Dat kan door de openingen zoals voor de camera een eigenwijze vorm te geven. De mooiste match zou met een milieu- en mensvriendelijke Fairphone zijn, maar voor dat model moet je een aanvraag doen. Het in Canada geproduceerde hoesje kost 37 dollar.

Lees ook: Greenpeace prijst Fairphone en Apple

Lees meer over:

Deel via