© Conceptbeeld van Samsung in 2013

ZTE werkt aan telefoon met vouwbaar scherm

ZTE werkt aan telefoon met vouwbaar scherm

16-01-2018 08:17 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Smartphonemaker ZTE heeft al een telefoon met twee schermen die door midden te vouwen is, maar het werkt ook aan een echt vouwbaar scherm.

Vorig jaar bracht ZTE, een Chinese producent van goedkope telefoons van redelijke kwaliteit, al de Axon M op de markt in de VS en Japan. Deze telefoon heeft twee schermen die aan elkaar vastzitten en vervolgens als één scherm te gebruiken zijn. De reacties waren positief, aldus Jeff Yee in een interview met Engadget. Maar er valt een hoop te verbeteren.

Te beginnen met de rand in het midden. "In de toekomst, en ik kan nog geen tijdlijn geven, zien we deze rand volledig verdwijnen", zei Yee. Dat wil dus zeggen dat het niet een dubbel scherm zal zijn. "Het werkt uiteindelijk toe naar iets dat volledig buigbaar is."

Volgens Yee wordt het nog lastig om deze wens nog dit jaar te vervullen, maar hij vermoedt dat het wel snel daarna staat te gebeuren. Over een prijs werd niet gesproken. De Axon M met twee schermen kost 724,99 dollar. De kans is klein dat de telefoon ooit in Nederland uit gaat komen.

Langgekoesterde wens

Opvouwbare schermen houden de gemoederen al jaren bezig. Op de techbeurs CES toonde LG vorige week een 4K-tv die op te rollen is.

Ook Apple heeft interesse: in november 2017 vroeg het een patent aan op een opvouwbaar scherm dat dichtklapt als een boekje.

Like Bright op Facebook voor meer technieuws