Dit is nu al een van de beste Netflix-series van 2018

Dit is nu al een van de beste Netflix-series van 2018

16-01-2018 12:59 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Remco Hayes

De nieuwe dark comedy van Netflix, The End of the F***ing World, krijgt lovende recensies. En terecht.

The End of the F***ing World verscheen eind december 2017 al op Netflix, maar het duurde even voordat het een succes werd. Inmiddels krijgt The End of the F***ing World lovende recensies van zowel media als het publiek. De serie is dubieus, komisch en een tikkeltje angstaanjagend.

Een betere omschrijving is er niet voor deze kort maar krachtige Netflix-serie. De bekende recensiesite Rotten Tomatoes geeft de serie een score van 96 procent. Daarmee is het nu al één van de best gewaardeerde Netflix-series ooit. Ter vergelijking: Stranger Things en Peaky Blinders hebben een score van 94 procent.

Psychopaat

De serie gaat over de 17-jarige Britse jongen James, die vrijwel zeker weet dat hij een psychopaat is. Daar heeft hij goede redenen voor. Hij heeft meerdere huisdieren vermoord en zelfs zijn eigen hand in frituurvet geduwd om maar een beetje pijn te voelen. Hij trekt op met schoolgenote Alyssa, een wereldhatend, vuilgebekt meisje dat met niemand iets te maken wil hebben.

Samen gaan ze tijdens een roadtrip op zoek naar de échte vader van Alyssa. Wat zij niet weet, is dat James gepland heeft om haar tijdens deze roadtrip te vermoorden. Hoe dat afloopt zou je toch écht zelf moeten gaan zien, maar ik beloof je: het is de moeite waard.

Verslavend

Niet alleen recensenten en het publiek hebben erg positief gereageerd op het eerste seizoen van The End of the F***ing World, ook Netflix-ceo Reed Hastings is lyrisch over deze donkere komedie: “De meest boeiende, verslavende en originele serie sinds lange tijd."

Kortom: een aanrader. Veel tijd kost het je niet. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen die elk 20 minuten duren. Of er een tweede seizoen komt, is nog niet bekend. Maar het einde van seizoen 1 leent zich daar wel voor. 

Bekijk ook ons interview met Netflix-ceo Reed Hastings uit maart 2017:

Lees ook:

Netflix besteedt 8 miljard dollar aan nieuwe films en series

10 films waar we in 2018 naar uitkijken