Koptelefoons en koffers krijgen tech voor terugvinden

Koptelefoons en koffers krijgen tech voor terugvinden

12-01-2018 08:45 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Fabrikanten als Bose en Samsonite gaan de technologie van Tile voor het terugvinden van verloren voorwerpen inbouwen.

Een paar maanden geleden testte ik de Tiles, bluetooth-tegeltjes die je aan je sleutelbos kan hangen of in je portemonnee kan stoppen. Ben je weer eens je sleutels kwijt, dan kan je de Tiles laten piepen via een app. Het Tile-trackerplatform gaat verder dan het beperkte bereik van Bluetooth van tussen 10 en 30 meter. Zodra Tile-gebruikers met hun app binnen bereik van een andere Tile komen, registreert de app anoniem de locatie van die tag. Jij zou dan op de kaart kunnen zien waar jouw sleutelbos door andere Tile-gebruikers voor het laatst is gelocaliseerd.

Een mooi idee, maar het staat of valt bij het aantal Tile-gebruikers. En dat viel tijdens onze test vorig jaar nog bitter tegen. Daar zou weleens verandering in kunnen komen. Tile maakte deze week bekend dat allerlei fabrikanten zijn technologie gaan integreren in hun producten. Bose, Samsonite en rugzakmaker Herschel zijn enkele van de grote namen, maar zelfs skateboards en inhalators voor astmapatiënten krijgen Tile-chips ingebouwd. Je hoeft er dan niet apart een Tile aan te hangen. 

Hierdoor kan het aantal Tile-gebruikers gaan toenemen en daarmee ook de kans dat je verloren voorwerp in de nabije toekomst makkelijker te traceren is (zonder dat je een dure gps-tracker met simkaart nodig hebt). Op de eerste vliegvelden komen nu ook speciale punten die de Tile-chips die voorbijkomen detecteren.

Volg ook ons YouTube-kanaal

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s