© Samsung

The Wall is Samsungs 'tv van de toekomst'

The Wall is Samsungs 'tv van de toekomst'

08-01-2018 09:11 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Samsung heeft zijn tegenhanger van oled-tv's gepresenteerd. The Wall is de eerste tv met microled-technologie.

De nieuwe technologie microled is voornamelijk bedoeld voor grote heldere schermen waarbij een groot contrast mogelijk is. Het is te vergelijken met oled-schermen: ieder minuscule ledlampje produceert zijn eigen licht, zonder dat er achtergrondverlichting nodig is. Hierdoor kunnen ‘zwarte’ pixels volledig worden uitgeschakeld, waardoor zwart ook echt zwart is.

3,7 meter doorsnee

De tv The Wall is vandaag op de techbeurs CES in Las Vegas gepresenteerd. Deze tv is 146 inch groot: het scherm is van de linkeronderhoek naar de rechterbovenhoek 3,7 meter. Volgens Samsung is dit slechts een voorbeeld van de grootte. Volgens het bedrijf kan het scherm naar elk mogelijk formaat transformeren.

Modulair

Verder gaf Samsung aan dat de tv ‘met je mee kan groeien’. Hoe dat precies in z’n werk gaat, is niet duidelijk. Wel komt het scherm zonder schermranden. Samsung noemt de tv en het modulaire systeem 'de visie op toekomst'.

Voorlopig een concept

Het gigantische scherm en de nieuwe technologie werden vandaag voor het eerst getoond, maar voorlopig is het niet te koop. Wel zegt Samsung dat de kans groot is dat dit wel snel gaat gebeuren: in de lente komt meer informatie, aldus The Verge.

Over de prijs heeft Samsung het ook nog niet gehad, maar de verwachting is dat het vele duizenden euro’s gaat kosten.

De nieuwste tech op CES 2018

Bright doet deze eek verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video's niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.